De praktijk is iedere werkdag geopend van 08.00 uur tot 17.00 uur en telefonisch bereikbaar op de volgende tijden: 08.00 uur – 12.30 uur en van 14.30 uur – 17.00 uur.
No-Show, is het niet verschijnen zonder tijdige afmelding, op het spreekuur van de Huisarts, Praktijkassistente of Praktijkondersteuner somatiek / GGZ.
Helaas komt het regelmatig voor dat een patiënt niet op de gemaakte afspraak komt. Hiermee gaat onnodig spreekuur tijd verloren waar een andere patiënt graag gebruik van had willen maken. We proberen de wachttijd voor een afspraak zo kort mogelijk te houden. U kunt hieraan meewerken door uw afspraak op tijd te annuleren. Doet u dit 24 uur van te voren, dan zijn er geen kosten aan verbonden.
Uw afspraak kunt u op verschillende manieren annuleren:
– Telefonisch bij de assistente via Tel 043-3212309
– Gebruik de link in de bevestigingsmail die u heeft ontvangen
– afspraak.annuleren@mcmf.nl (LET OP; via deze mail worden geen andere vragen beantwoord!)
U ontvangt bij de eerste No Show een brief met een waarschuwing. De waarschuwing houdt in dat er van u verwacht wordt dat u op de gemaakte afspraak komt of deze tijdig annuleert (24 uur voor de afspraak).
Komt u voor een tweede keer niet op het spreekuur zonder deze tijdig af te melden? Dan zullen wij de kosten van uw No Show a € 24,43 in rekening brengen en ontvangt u rechtstreeks van ons een nota.
Dit is conform de richtlijnen van het LHV (Landelijke Huisartsen Vereniging)
Deze kosten worden niet vergoed door uw zorgverzekeraar en zijn voor eigen rekening.
De nota dient vooraf aan een volgend consult te zijn voldaan. Dit kan aan de balie per contant, per pin of betaling via de bank.
Vanzelfsprekend wordt er met overmacht rekening gehouden
Bij vragen hierover, kunt u contact opnemen met de Praktijkassistente.
Wanneer u een bezoek aan de dokter wilt brengen kunt u telefonisch of online een afspraak maken. De doktersassistente zal u vragen om meer informatie om uw hulpvraag te verhelderen en zal soms zelf advies kunnen geven.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van 08.00 – 11.30 uur en van 14.30 – 17.00 uur.
Bij afwezigheid van uw huisarts wordt de zorg voor u overgenomen door het huisartsenteam van onze praktijk.
Wij rijden visites wanneer u om medische redenen niet in staat bent om naar de praktijk te komen. Wij verzoeken u (i.v.m. de planning) vóór 10.30 uur een huisvisite aan te vragen.
De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en (herhaal)recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek.
U kunt op afspraak bij de assistente o.a. terecht voor:
Psychische zorg in de Huisartspraktijk
Iedereen is wel eens somber, gespannen of zit een tijdje wat minder lekker in z’n vel. Vaak komt u daar zelf of met hulp van anderen in uw omgeving wel weer uit. Maar als uw psychische klachten niet verdwijnen of groter worden, is het belangrijk om hulp te zoeken en uw problemen aan te pakken.
De eerste stap is het bespreken van uw klachten met uw huisarts. De huisarts kan in overleg met u voorstellen een gesprek aan te gaan met de praktijkondersteuner Geestelijke GezondheidsZorg (POH-GGZ). De praktijkondersteuner GGZ werkt onder verantwoordelijkheid van de huisarts en is specialist in het verlenen van psychische zorg. Hier leest u wat de praktijkondersteuner GGZ voor u kan betekenen.
In een intakegesprek gesprek brengt de praktijkondersteuner GGZ samen met u in kaart welke problemen er spelen en welk behandelaanbod of therapie het beste bij u past.De POH-GGZ kan u helpen door:
De praktijkondersteuner GGZ maakt deel uit van het huisartsenteam en kan gemakkelijk overleggen met uw huisarts. Daarnaast is de praktijkondersteuner GGZ goed op de hoogte van het hulpaanbod van andere organisaties op het gebied van psychische, psychiatrische en psychosociale hulpverlening in uw regio en kan u hierin adviseren en indien nodig doorverwijzen.
Wie is de praktijkondersteuner GGZ?
In onze praktijk zijn 3 poh ggz medewerkers werkzaam: Diahann Palmer, Erika Wamsteker en Monique Bleeker. Zij hebben alle drie ervaring in de psychische gezondheidszorg.
Kosten
De kosten voor een consult bij de POH-GGZ vallen onder de reguliere huisartsenzorg. Dat houdt in dat hiervoor het eigen risico niet wordt aangesproken en er ook geen eigen bijdrage geldt.
Wij werken in deze praktijk graag aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg. Gezien de hoge zorgvraag en werkdruk in de praktijk worden onderzoeken vaak niet volledig uitgevoerd en blijft te weinig tijd over voor goede uitleg en voorlichting. Bij mensen met diabetes, hoge bloeddruk of astma en copd gaat het vaak niet zozeer om klachten als wel om de juiste instelling op medicijnen, goede meetwaarden en leefstijl. Het is gebleken dat door controle van de praktijkondersteuner beter aan alle aspecten van de behandeling wordt voldaan. We vinden deze ondersteuning dus een belangrijke aanvulling op onze huisartsenzorg.
Iedereen met diabetes, hoge bloeddruk of astma/copd kan een afspraak maken bij de praktijkondersteuner. U kunt dit eventueel met de huisarts overleggen. De huisarts kan in enkele gevallen redenen hebben om iemand liever onder eigen controle te houden, bijvoorbeeld omdat er zich meerdere problemen tegelijkertijd voordoen.
In onze praktijk werken Nicole Utens, Julia Gamazova en Daisy van Kruchten als onze praktijkverpleegkundigen .
Zij hebben hun eigen spreekuur waarbij ze elke patient op een persoonlijke manier begeleiden.
Veel mensen in onze praktijk hebben diabetes. We willen graag dat u elke 3 maanden voor een controlebezoek komt bij de praktijkondersteuner. Zij bespreekt uw klachten, meet uw nuchtere bloedsuiker, en doet regelmatig onderzoek van gewicht, bloeddruk en de voeten. Ook bespreekt zij de mogelijkheden in behandeling door middel van leefstijladviezen. Verder houdt zij in de gaten wanneer het tijd wordt voor laboratorium-onderzoek, onderzoek van de ogen of een bezoek aan de diëtiste. Eenmaal per jaar maakt u een afspraak met de huisarts om de hele behandeling nog eens op een rijtje te zetten. Wanneer de suiker onvoldoende te regelen is door middel van tabletten, dan kan de praktijkondersteuner u helpen bij het starten met insuline therapie.
U was waarschijnlijk al gewend om hier regelmatig voor naar de praktijk te komen. De praktijkondersteuner zal u elke 6 maanden zien. Eenmaal per jaar zal de huisarts de controle doen. Naast het meten van de bloeddruk zal aandacht gegeven worden aan het bijhouden van het risicoprofiel voor hart en vaatziekten en zal de behandeling besproken worden. Hierbij gaat het niet alleen om medicijnen, maar ook beïnvloedende factoren, zoals voedingsmiddelen, beweging etc.
Roken is een belangrijke oorzaak van veel aandoeningen. Het verhoogd onder andere de kans op hart en vaat-ziekten, de kans op emfyseem of COPD (“chronische bronchitis) en verschillende vormen van kanker. De praktijkondersteuner kan u helpen om te stoppen met roken. Via een speciaal ontwikkeld programma begeleid zij u om de kans op stoppen zo groot mogelijk te maken. Eventuele medicatie wordt op deze manier vaak vergoed door uw zorgverzekeraar.
Nee, u heeft hierin de keus, maar we willen u wel graag stimuleren om het te doen. Vooral omdat we ervan overtuigd zijn dat hierdoor een betere kwaliteit van zorg gegeven wordt, maar ook omdat hierdoor de huisartsen beter aan andere medische taken toekomen.
Bij minder dringende klachten kunt ons een e-Consult sturen. Onze praktijk beantwoord uw vraag dan meestal binnen 48h. Omdat u niet belt scheelt dit ons inkomende telefoontjes en helpt dit ons om drukte te spreiden.
Neem contact op met de doktersassistente of klik op de knop
U kunt via deze website uw eigen chronisch actieve medicatie herhalen.
Als u langere tijd één of meerdere medicijnen gebruikt, heeft de apotheek speciaal voor u een gratis service: zij zorgen ervoor dat uw medicijnen op een vooraf afgesproken tijdstip klaar staan. U hoeft dan bijna nooit meer een herhaalrecept bij uw huisarts aan te vragen.